woensdag 11 februari 2015

Ieniemienie gerief voor ieniemienie kleine mensjes

Vriendin H is een schat. 
Een vriendin met een hart van goud waarvan het geluk haar vaak niet mee zit.
Vooral als het hem gaat om nieuw leven op deze wereld te zetten. 

Zwanger geraken was al geen makkelijke opgave en zwanger blijven bleek de eerste keer zo'n 3 jaar geleden ook een lastige zaak want toen beviel ze iets te vroeg van haar eerste lieverd omwille van zwangerschapsvergiftiging. De details van de bevalling toen waren ook helemaal niet mals voor haar, maar sterk als ze is klom ze uit een dal en kwam er sterker weer uit. 

Ze wou ontzettend graag een groot gezin, want kindjes ziet ze ontzettend graag en toen ze na een lange erg hobbelige weg eindelijk weer groeiend geluk in haar buik had was de vreugde alvast enorm en toen bleek dat maar liefst 2 kleine mensjes hun gezin zouden komen vergezellen ging de zon nog meer stralen. Ze genoot, van stampjes, van het leven binnenin en ja, ook van de rugpijn, de spierpijn, de kwaaltjes want alles had ze ervoor over voor haar grote mooie gezin. 

Maar weer, deze keer op 31w zwangerschap,  liet haar lichaam haar in de steek en kwamen 2 kleine maar oh zo perfecte mensjes op deze wereld terecht. Een knappe zoon en een prachtige dochter. Nu weer was de bevalling niet waar ze zo op had gehoopt maar de kleintjes deden het goed dus zij was trots en fier en blij en ... Maar helaas lopen dingen niet altijd zoals je het hoopt en moeten de kleintjes nu erg hard vechten om zieke vieze beestjes te verslaan...

Maar lieve vriendin H, ze geraken er wel! dat MOET gewoon! Omdat jij dat verdiendt! Omdat jullie prachtouders zijn! Omdat jullie alle geluk in de wereld verdienen! 

En om hun op te vrolijken ging ik vandaag naar het ziekenhuis waar die kleine vechtertjes nu aansterken en gaf ik onderstaand pakje af... , voor de draakjes kreeg ik borduurhulp van vriendin Iris van Olapa! (Nogmaals Thx Iris) ik hoop dat dit hun dag (al was het maar een heel erg klein beetje) kon opvrolijken... * 2 kleine knuffeldoekdraakjes  
* 1 grote knuffeldraak 
* 2 couveusedekentjes die ik maakte van soft cactus en wafelkatoen
* 2 prematuren jurkjes
* 2 prematurenhemdjes
16 opmerkingen:

 1. Mooi gemaakt, ik duim mee voor de kleintjes!
  ... heb je een patroontje van die knuffeldoekdraakjes? Ik ken iemand die daar blij mee zou zijn ....
  Groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend mooi en dit gebaar zal ze zeker opvrolijken... De draadjes, buisjes, ... kunnen 'wegsteken' in mooie, zachte, kleurrijke kleertjes is toch al een beetje fijn. Veel sterkte voor je vriendin en haar man!
  Mag ik nog vragen waar je de patroontjes voor de prematuur-hemdjes en jurkjes hebt gehaald? Met het Berrefonds naaien we ook wikkeldoekjes en kleine hemdjes maar een extra patroon zou handig zijn! Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi gebaar!
  Dit vrolijkt ongetwijfeld hun dag op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoe ontzettend mooi! ik duim mee dat de kleine dappere kindjes dat supergoed gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi en lief ik duim voor de kleintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, wat een mooi pakketje. Daar zal de mama zeker blij mee zijn. En veel sterkte voor die kleine vechtertjes! Het geluk mag wel eens aan hun kant staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi en liefdevol cadeau! We duimen hier mee voor de kleintjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat is echt voor jaloers op te zijn, moooooooie gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wel , ik ben er 200% zeker van dat dat in goede aarde zal vallen ! Je voelt je als kersverse ouders in zo´n tijd heel erg alleen , angstig , tegelijkertijd in een wat afstandelijke roes soms , ... Elk klein gebaar ( en groot ook natuurlijk ;-) ) biedt dan echt heel veel steun en troost .
  En kleur kunnen ze op neonatologie zeker gebruiken , de killigheid van die ruimtes , apparatuur ... het is immens overheersend . Gelukkig maken de mensen in die killigheid veel goed .
  Ik koester nog steeds het positivisme en de rustige vastberadenheid van het personeel daar .
  Organiseer maar een verrassinkje voor als ze thuiskomen :-)
  Grtjs , Mimi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik duim mee voor H en haar wondertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik duim mee voor H en haar wondertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik duim mee voor H en haar wondertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een ontzettend mooi gebaar,
  als ze je draken kunnen temmen,
  kunnen ze de rest van de wereld ook wel aan :-)
  Veel sterkte en moedjes aan je vriendin en haar gezin.
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen