zondag 29 maart 2015

Moeder-dochteroutfit editie 1

Een maandje geleden maakte ik voor mezelf de Harlequin jurk, bij het zien van de stof riep mijn Zetje meteen: "ik wil ook een jurk met dat stofje" en aangezien Zoey dit weekend jarig was zat er niets anders op dan het kind haar zin te geven. Ik maakte een svdhz2 jurkje met v-rug en vooraan werkte ik weer met plooitjes zoals de Morley jurkjes. Ik had nog een stukje biais over die ik gebruikte om in mijn jurk de armsgaten en de hals binnenin af te werken en stak dat er paspelgewijs nog tussen. 
Ik maakte de rok in 6 delen en gebruikte om hem om te zomen mijn laatste nieuwe vriendin (de janome 1000cpx coverlock die ik van mijn hubby voor valentijn kreeg) en liet in het achterpand de print super netjes doorlopen (blinde ritsen zijn mijn specialiteit ;-) ) 

 Ik had nog net genoeg stof over voor een bijpassende kroon et voila, vandaag konden we feesten in stijl :-) Ik naaide trouwens de voorbije maand nog wel wat jurkjes maar die moet ik nog op foto vastleggen ;-) 't is niet dat ik weer stilgevallen ben maar mijn tijd is vaak beperkt en bloggen komt er soms niet meer van, maar hey, ik ga mijn best doen! 19 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze verwend, ons kinders;) En die laatste foto is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn idee, zo samen hetzelfde,
  mooi gestikt en vastgelegd :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kei mooi. Echt! Ik heb dat stofje ook liggen, toppertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi duo! Dat zal een geweldig feest geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien zo meisjesachtig ... maar ik vind het ook zo leuk om assorti rond te lopen ... en zolang de dochters het nog willen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook wel eens leuk, Arwen zaagt nu natuurlijk ook om een moeder-dochteroutfit (ik heb wel al een ideetje) dus er volgt nog wel een editie 2

   Verwijderen
 6. Zo mooi! Ook wel benieuwd naar een foto van je harlequin (vind die niet direct terug)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeie, die ben ik vergeten erbij zetten :-p ga dat nu doen... Kijk nog eens omhoog 😀 't is wel een zonder-hoofd-foto

   Verwijderen
 7. oh, die onderste foto is mooi! Gelukkige verjaardag Zetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vrolijk stofje. Zo eentje waarvan je het "er in moet zien" als het nog in de winkel ligt. En moeder-dochter combi's zijn extra leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zalig stofje ook, heerlijke kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen