vrijdag 16 december 2011

Het allereerste naaiwerkje

Vandaag een betere start van de dag, alhoewel... Iedereen was op tijd uit bed en op tijd waar hij/zij moest zijn, maar de ochtendshift was er eentje vol avonturen. A'tje die te laat op toilet geraakte met als gevolg dat haar broek en de grond nat waren (lang leve de wasmachine en de dweil). Zetje die (dank u kindjes in de creche) met het buikgriep-virus zit, ik hoef er geen tekening bij te maken maar heb ze nog snel in bad kunnen zetten en C... tja, die was gelukkig zijn rustige zelve zoals gewoonlijk.

Voor de rest liep de dag zoals elke gewone standaard werkdag.

Nadien weer naar huis waar B de keuken nog steeds aan't pimpen is. Wat begon met de muur een laagje verf te geven en vervolgens de keukenkastjes te pimpen zal volgende week ook nog eindigen met een nieuw novilon vloerreke zodat we kerst in een volledig gepimpte achterbouw kunnen vieren. Weer geen zelfgemaakt eten dus... vandaag was het pasta (dank u just-eat om door de eerste sneeuwvlokken van het winterseizoen te rijden).

Morgen start ik aan mijn eerste naaisel, gisterenavond is het toch nog gelukt om de draad in mijn machine te krijgen (met schaamrood op de wangen toch maar de handleiding er bij genomen :-p ) en heb ik op een klein lapje stof een paar steekjes uitgetest. 't ging enorm vlotjes eens ik door had hoe het moest. Morgen dus de eerste grote test. Ik probeer een luiertasje te maken naar het voorbeeld van Mme Zsazsa . 't Lijkt mee een redelijk haalbare kaart als allereerste jobke. Verslag volgt later.

oh ja, morgen ben ik er wss niet voor een verslagje want B en ik gaan lekker naar de sauna en nadien uit eten, af en toe kinderloze-tijd moet kunnen!

x K

Geen opmerkingen:

Een reactie posten