zondag 13 juli 2014

the hills are alive...


Kennen jullie die scène uit de 'sound of music'? Die waarin Maria voor de Von Trapp kinderen kleertjes maakt uit oude gordijnen?


Awel, ik deed hetzelfde :-p Toen ik onlangs in de kringwinkel hier naast onze deur (wij wonen op 111, de parking is op 109 dus écht vlak naast ons) een blauw gebloemd gordijn met wat gouddraad zag hangen tussen de stoffen besloot ik het mee te nemen. Ik zag er meteen een jasje in (valt het op dat ik vooral jassen maken leuk vind?) en ook een hoop vriendinnen vonden het wel wat hebben.

En zo geschiedde... Vlak na Maëlle 1 wou ik al aan Maëlle 2 beginnen, dus een patroontje had ik al. Voor de voering gebruikte ik de Michaël Miller Glitz stof: confetti border. Ik vond die er perfect bij passen. Knoopjes haalde ik in de Veritas na veel getwijfel en ik stak er ook nog een gouden paspeltje tussen van bij Chellebel.  ik maakte dit maal een maatje groter voor mijn Zetje, nog een beetje op de groei, maar perfect voor het najaar dus...Vandaag was een echte herfstdag midden in de zomer: druilerig, nat, somber... en wat deden wij? We gingen naar de kermis (want vandaag was de laatste dag en we hadden het beloofd aan de kinders) en trokken wat foto's...

Kijken jullie mee? (oh ja... merk op hoe mooi mijn patroon doorloopt boven en onder de paspel vooraan :-p )16 opmerkingen:

 1. Heel mooi en slim gedaan om met dat stofje een jasje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez jong, zo prachtig. Dat moeten wel heel sjieke gordijnen geweest zijn! De knoopjes lijken me iets matter dan de blinkende gouden die ik vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke jas! Wij waren vandaag ook op de sinksenfoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauwh!!!!!!!! Mijn mond valt open, zo schoon zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weeral knap gemaakt!
  Net terug van vakantie en nu pas uw tweede knopenkeuzefoto gezien.....goed gekozen!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuke jas! Ze staat er super mee!

  BeantwoordenVerwijderen