maandag 2 juni 2014

Jackie de tweede

 Lenteweer, dat is het! En bij lenteweer horen nieuwe jassen. 

In de winter maakte ik Jackie 1, die was voor Zetje en aangezien ik nu wacht op het nieuwe Ienemiene-patroon voor een jasje voor haar maakte ik nu een Jackie voor A. Toen ik onlangs naar het stoffenspektakel ging stond er een kraam van Stoffen van Leuven. Ik was er al eens live en zij hebben echt prachtige stoffen. Toen ik aan hun kraam het oranje stofje zag hangen wist ik het meteen: 'dat is de ideale stof voor een jasje' maar na het zien van de prijs (mijn duurste stof tot nogtoe) begon ik toch te twijfelen. Ik wandelde het stoffenspektakel rond maar de stof bleef in mijn hoofd zitten en ik heb hem dus toch maar gekocht, wetende dat ik er anders toch achteraf maar spijt van zou hebben hem niet gekocht te hebben. 

Nadien ging ik op zoek naar stof voor de binnenkant en als fan van petit pan ging ik daar op zoek. Ik zocht én vond. Ik koos er ook nog knoopjes maar die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Tijdens het maken van het rugflapje viel mijn oog op de goudkleurige paspel in mijn kast en ik wou uiteindlijk ook gouden knoopjes erbij voor een matchend geheel. Mijn lieve vriendin Iris gaf de ultieme tip: heb je geen goudkleurige biais? Strijk die open en maak daar stofknoopjes van... En zo gebeurde! 

En nu... Ga ik jullie snel overladen met foto's die ik trok :-) lang leve de zomerse barbeque in de tuin bij metekindje Fien :-) 

 

 
 

 

Oh ja, sorry voor de crappy layout... iemand een idee hoe ik met de blogger-app van de ipad mijn layout wat kan verbeteren? X

19 opmerkingen:

 1. Waaauw..... Het patroontje ligt hier klaar... Maar bij het zien van jouw foto's realiseer ik me dat ik er eens dringend werk moet van maken! Zal moeilijk zijn om die even mooi te maken...

  Sjiek... echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar wat een mooi jasje. Die stof maakt het alleen maar mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Wat een heerlijk kleur, dat oranje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof jasje!
  En geen idee, ik heb de Blogger-app opgegeven, je kan daar precies bijna niets mee doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt suuuuuuuuuuuuuuuuuuuupermooi he!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De petit pan, het gouden paspel, de stoffen knoopjes,... Heel mooi!
  zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 7. fantastische mantelstof!! en perfect met de gouden knoopjes. erg geslaagd dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stof, de centjes meer dan waard! De knoopjes zijn ook geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb je jas gezien in zelfgemaakt op FB en vond hem daar al super tof maar wou het hier ook nog even vermelden!!

  BeantwoordenVerwijderen